Pregatirea pentru iarna

Pregatirea pentru iarna

Asigura-te ca masina ta este pregatita pentru Iarna

Iarna e periculos sa circuli cu masina personala, mai ales daca nu aplici cateva masuri speciale pentru a-ti proteja atat autovehiculul, cat si viata ta si a altora din trafic, fie ei alti soferi sau pietoni.

Asa ca, inainte de a pleca la drum in lunile de iarna, asigura-te ca esti la curent cu toate si ca esti 100% pregatita sa scoti masina din garaj.

1. Asigura-te ca franele, sabotii si garniturile de etansare a portierelor sunt functionale.
2. Stergatoarele parbrizului trebuie sa fie in stare buna: sa ai suficient lichid pentru spalat parbrizul pentru a putea face fata murdariei.
3. Climatizarea, dezaburirea si semnalizarea sa fie in perfecta stare de functionare.
4. Acumulatorii bateriei, concentratia antigelului si incarcarea alternatorului sa fie fiecare la nivelul corespunzator.

Cauciucurile de iarna sunt obligatorii. Nu uita nici racleta de sters geamurile, mai ales ca peste noapte s-ar putea sa inghete. Pune in portbagaj si lanturi antiderapante si nisip, o lopata de zapada si, nu in ultimul rand, un spray special de dezghetat yalele portierelor.

Pe langa toate aceste lucruri de care trebuie sa te asiguri inainte de a pleca cu masina la drum, sunt anumite reguli de respectat in trafic pe vreme rea, zapezi, ghetus sau viscol.

– nu frana brusc si nu actiona dintr-o data mecanismele de directie, deoarece risti un derapaj;
– foloseste frana de motor in locul pedalei daca sunt conditii de polei si zapada pe carosabil;
– porneste stergatoarele din timp daca ploua sau e lapovita; astfel iti vei asigura o buna vizibilitate a drumului;
– nu merge niciodata cu viteza daca treci pe langa patinoare sau derdelusuri, deoarece exista riscul sa accidentezi copii sau tineri;
– redu intotdeauna viteza inainte de un viraj daca este polei pe carosabil;
– pastreaza o distanta intre masina ta si a celorlalti soferi din trafic; astfel nu va exista riscul sa franezi brusc si sa creezi accidente.

Daca respecti cateva reguli esentiale si esti foarte atenta atat inainte de a scoate masina din parcare, cat si in trafic, iarna nu iti va mai parea un asemenea blestem pentru tine si masina ta.

Informatii

Lasa un comentariu

Toate campurile necesare

Cautare

Blog Categories

Articole populare